Girişimcilik Ekonomiyi Nasıl Etkiler?

Girisimcilik-Ekonomiyi-Nasil-Etkiler onecikanlar.com

Girişimcilik Ekonomiyi Nasıl Etkiler?

Girişimciliğin ekonomi üzerinde çeşitli şekillerde önemli bir etkisi vardır:
Girişimcilik istihdamı artırır .

Girişimciler kendileri için işe girerek kendi istihdamlarını işleri büyüdükçe yaratırlar. Başarılı olurlarsa, başkalarını da istihdam edebilirler . İşleri için bir tedarikçiye dış kaynak sağlamak gibi faaliyetleriyle ilgili istihdamı artırmaya yardımcı olabilirler.

Girişimcilik ekonomiyi canlandırır ve yeni pazarlar açar  

Girişimciler, yeni hizmet ve mal üreterek veya mevcut olanları geliştirerek her zaman yeni işler bulmaya çalışırlar. Bu, ekonomide yeni pazarların açılmasına yardımcı olan bir dalgalanma etkisi yaratır. Girişimciler düzenli olarak yeni ürünler ve hizmetler oluşturarak ekonominin yenilikçi ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Kapitalizmin bir kar-zarar sistemi olduğu göz önüne alındığında, girişimciler tüketicilerin ne istediğini ortaya çıkarmaya ve karı neyin yönlendirdiğini belirlemeye yardımcı olur. Girişimcilik Ekonomiyi Nasıl Etkiler?

Örneğin, 1990’larda Hindistan’da yeni bilgi teknolojisi şirketleri ortaya çıktı. Donanım sağlayıcıları ve müşteri hizmetleri merkezleri gibi diğer endüstrilerle ilişkili işletmeler bu yeni pazarı desteklemek için gelişti.

Girişimcilik milli geliri artırmaya yardımcı olur

Girişimciliğin ekonomiyi etkilemesinin bir başka yolu da, bir ulusun insanları ve işletmeleri tarafından kazanılan toplam para miktarı olan gayri safi milli geliri (GNI) artırmaktır. Artan istihdam ile ekonomideki insanlar daha fazla kazanıyor ve vergilere daha fazla katkıda bulunuyor. Bu daha sonra hükümetin kamu projeleri ve hizmetlerine daha fazla harcama yapmasına yardımcı olur.

Girişimcilik, sağlıklı bir ekonomi yaratmada kritik bir itici güç ve dünyadaki birçok ekonominin temel bir yönüdür.

Girişimcilik toplumdaki sosyal değişimi ilerletir

Girişimciler, ekonomiyi yeni ve heyecan verici yönlere itmek için gelenek kopuyor. Çoğu zaman, girişimciler  en iyi ve yeni ürünlerin geliştirilmesinden, eski yöntemlerin ve sistemlerin geçersiz kılınmasından sorumludur. Ayrıca sosyal hizmetlerdeki bir boşluğa daha fazla farkındalık getirebilir. Toplumdaki zayıf noktaları belirleyebilirler. Buda girişimciliğin özellikleri arasına girmektedir.

Girişimcilik sağlıklı ve dengeli bir ekonomi yaratır

Araştırmalar girişimciliğin haksız piyasa uygulamalarına ve yolsuzluğa yol açabileceğini göstermiştir. Bu nedenle devlet, sağlıklı ve dengeli bir ekonomiyi sürdürmek için programlar ve risk kapitalizmi aracılığıyla girişimcileri destekleyerek girişimcilik ekosistemlerinin geliştirilmesine sıklıkla yardımcı olur. Devlet ayrıca girişimciliği teşvik etmek için iş süreçlerini , eğitim programlarını ve diğer kaynakları desteklemektedir.

Bu yazımızda Girişimcilik Ekonomiyi Nasıl Etkiler konusunu ele aldık .

Girişimcilik Serimizi okumaya devam edebilirsiniz.